Herdla sokn sitt misjonsprosjekt i Senegal

Leif Heggernes på besøk i Norge

Herdla sokn støtter Leif Heggernes sitt arbeid i Senegal.
I boken «De som drog ut» – Askøys misjonærer 1920 – 2010 av Anders Bjarne Fossen, står det flere sider om hans arbeid.
Bl.a. Han reiste ut som privatperson i 1970 og har siden drevet arbeid i Senegal.

Utklipp fra menighetsbladet i Askøy, AMEN, nr. 6. 2011

HER kan du lese fra menighetsbladet.

Vi har klippet fra en internettside hvor følgende står om hans arbeid.

» Leif Heggernes har i dag 13 barn boende hos seg. I forrige uke mottok han 20.000 kroner fra Rebekkasøstrene Loge nr. 96 Fabiola.
Logen ble stiftet 4. desember 1993.
– Vi gir hvert år penger til sosialt arbeid, og siden vi er 15 år i år, gir vi en stor jubileumsgave, forteller Overmester Berit O. Vaage.
– Vi valgte å støtte Leif Heggernes sitt arbeid fordi han gjør en fantastisk jobb og pengene kommer barna direkte til gode der de bor.
Hans filosofi er at barna skal bo i den kulturen og samfunnet der de hører til.

Barna han hjelper får også gå på skole, sier hun.

Hjertelag
– Det er kjekt å treffe folk som har slikt hjertelag og forståelse for barn som bor så langt unna, sier Heggernes og takker for gaven og gir honnør til giverne.

Heggernes, som er fra Askøy utenfor Bergen, reiste til Senegal i 1971 som misjonær. Han ville jobbe med bibelspredning.

– Jeg traff barn i desperat nød, og starten på barnehjemmet var at jeg traff en mor i en landby. Hun hadde et sykt barn, og hun lurte på om jeg ville ta meg av den to år gamle gutten. Jeg tok ham til meg, forteller Heggernes.

Heggernes bodde i starten i et hus med jordgulv. Nå har han et vanlig hus.

Etter hvert kom det flere barn til ham, og barneflokken ble større. På det meste hadde han 25 barn boende hos seg.

Privatskole
I tillegg til skolegang får barna drive med håndball, fotball og basket.

– Jeg betaler for at barna skal få gå på privatskole. På den offentlige skolen er det ikke alltid at lærerne dukker opp.

Barnehjemmet til Heggernes i Dakar drives som et helt vanlig senegalesisk hjem. Gleden og omsorgen står i sentrum.

Det bor 13 barn der nå, og han har ansatt to damer som jobber med å lage mat. I tillegg er det ansatt en vakt.

– Jeg har også skaffet meg en tomt 130 kilometer fra Dakar. Det ønsker jeg skal bli en plass der barna kan vokse opp i trygge omgivelser.

Heggernes er i Norge en gang i året. Da besøker han de mange som støtter arbeidet han driver.

Eide skole i Kopervik har i over 30 år støttet arbeidet hans.