Konfirmasjon

SemesterplanerKonfirmasjonsgudstjenesterKonfirmantleirerPåmelding og brosjyre

Velkommen til konfirmasjon i kirkene på Askøy!

Så kjekt at du vil bli konfirmert i kirken på Askøy!

Her er konfirmantbrosjyren 2019!

Trykk her for å melde deg på konfirmasjon.

Konfirmantopplegget i kirkene våre er åpent for alle, og du blir tatt godt imot. I fellesskap med andre vil du bli utfordret på meningen med livet og den kristne tro gjennom samtaler, aktiviteter, input og gudstjenester.

Opplegget består av:

  • samlinger i din lokale kirke
  • deltagelse på gudstjenester
  • konfirmantleir (les om de ulike leirene her)

Ulike typer konfirmantopplegg

I tillegg til det vanlige opplegget med samlinger i kirken, kan du velge mellom tre andre opplegg. Velger du et av disse, får du noe fritak fra konfirmantsamlingene. Noen av oppleggene er lokalt betinget.

TenSing-konfirmant (For alle)

Som TenSing-konfirmant går du fast i Asking, Askøy sitt TenSing kor. Øvelsene er i Erdal kirke onsdager 18.30-21.00, med sang, musikk, lek, sosialt og andakt. Du kan synge eller spille i bandet. Asking reiser på Vinterfestivalen på Voss i februar, og som TenSing-konfirmant blir denne festivalen din konfirmantleir. Du kan lese mer om å være TenSing-konfirmant her.

Diakonikonfirmant (For Tveit og Strusshamn)

Som diakonikonfirmant har du besøkstjeneste på sykehjem fem ganger, der du får samtale med eldre og ensomme, og være et lyspunkt i hverdagen deres.

KRIK-konfirmant (for Strusshamn)

Som KRIK-konfirmant går du fast på KRIK-treninger, med sport, lek, sosialt og andakt. KRIK Kleppestø har treninger fredager 18.00-19.30 og KRIK Follese fredager 19.00-20.30. Som KRIK-konfirmant blir konfirmantleiren din KonfAction i Bø i Telemark. Du kan lese mer om å være KRIK-konfirmant her.

TenSing
KRIK

Kick-off 2017

Konfirmanttiden starter med kick off på innskrivingsgudstjeneste i din lokale kirke. Der møtes dere som konfirmanter for første gang. Etter gudstjenesten er det et informasjonsmøte om konfirmantopplegget for deg og dine foreldre/foresatte.

Oversikt over innskrivingsgudstjenestene:

Ask: 12. november kl 11.00
Erdal: 22. oktober kl 11.00
Herdla: 22. oktober kl 11.00
Strusshamn: 12. november kl 11.00 (Kleppestø/Kleppe/Juvik)
Tveit: 29. oktober kl 11.00 (Strusshamn/Hetlevik/Follese)

Pris

Ved innmelding betaler du konfirmantavgiften på 600 kr. Denne går til materiell, leie av kappe og utgifter til aktiviteter.

Dåp

Hvis konfirmanten ikke er døpt, blir det dåp i løpet av konfirmanttiden, gjerne  sammen med andre konfirmanter på en G:19 (gudstjeneste av og for ungdom).

Brosjyre

Du har fått en brosjyre i posten. Den finner du også her.

Spørsmål?

Lurer du på noe, eller har du spesielle behov? Kontakt kateket Anita Skjæveland.
Telefon: 56157133/41648973
E-post: kateket@kirken-askoy.no

Mer om konfirmasjon

Du kan lese mer om konfirmasjon på nettsidene til Den norske kirke.