Menighetsrådsmøte 11. november 2009

11.11.09

Strusshamn menighetsråd   Sak nr

Saksbehandler:

Åpning ved Øystein Skauge.

49/2009 Konstituering av nytt menighetsråd

Trond Thorsen hadde en gjennomgang av oppgavene for menighetsrådet. Han presenterte også visjonen for Strusshamn menighet.

Konstituering av nytt menighetsråd:

Leder: Johannes Kyte

Representant fellesråd: Trond Thorsen

Vara til fellesråd: Johannes Kyte

Nestleder: Hildegunn Øpstad

Sekretær: Serine Ødejord

Kasserer: Nils Arne Sæbø

Presentasjon av det nye menighetsrådet (både faste medlemmer og vara) blir på gudstjenesten 29. november kl.11.

50/2009 Oppnevnelse av kontakt for nettsider

Et utvalg i soknet arbeider med å fornye nettsidene for Askøy sokn. Det skal annet bli lettere å publisere artikler og bilder til nettsidene. Nils Arne Sæbø blir vår representant som skal se på nettsidene.

51/2009 Dekning av underskudd vandring gjennom bibelen

I forbindelse med kurset vandring gjennom Bibelen som har vært arrangert i Strusshamn kirke i høst så ser det ut for at kurset får en underdekning på ca. 3000,-. Dette er utgifter til kursholder og materiell.

Vedtak: Strusshamn menighetsråd mener at et slikt kurs er såpass viktig å arrangere og vil derfor dekke evt. underskudd.

52/2009 Støtte til kurs søndagsskolelærere

Det vil bli arrangert kurs for lærere i Godly Play, et opplegg som er tenkt brukt i barnearbeidet i menigheten blant annet i søndagsskolen.

Vedtak: Strusshamn menighetsråd støtter lederkurset i Godly Play med en kursholder, dvs. 4000,-.

53/2009 Gudstjenester siden sist / gudstjenester fremover

Gudstjenester siden sist:

• 18. oktober: Storfamiliegudstjeneste. Lite folk på denne gudstjenesten. Det ser ut for at det må skje ekstraordinære ting for at folk skal komme, som kor eller lignende.
  • 26. oktober: Bots og bededag ved Vidar Haldorsen
  • 25. oktober: Allehelgensøndag. Flott gudstjeneste med lystenning for hver enkelt som har gått bort det siste året..
  • 8. november: Storfamiliegudstjeneste med utdeling av 4-års-bok.
  • 8. november: Minns du sången – et vellykket arrangement med nesten full kirke.
  • Det har kommet inn noen klager på at teleslyngeanlegget ikke fungerer under gudstjenesten. Vi ser om det er mulig å legge inn spørsmål på powerpoint der vi spør menigheten om teleslyngeanlegget fungerer.

Gudstjenester framover

• 15. og 22. november: Konfirmantinnskriving. Det betyr mye folk i kirken og mange til kirkekaffe.
  • 29. november: Presentasjon av menighetsråd.

54/2009 Eventuelt

• Strusshamn kirke har fått forespørsel om vi skal kjøpe et flygel som kulturskolen eier. Flygelet er til salgs for 20000,-. Vi får inn en vurdering av hvor store kostnader må til for at flygelet skal være full stand. Nils Arne Sæbø tar saken.
  • Strusshamn menighetsråd skal velge 4 kandidater til Bjørgvin bispdømmeråd. Fristen er 1. desember. De 6 faste medlemmene i menighetsrådet er stemmeberettige, og leverer sin stemme til Øystein Skauge innen fredag 20. november.

Neste menighetsråd blir onsdag 9. desember.

Møteprotokoll

Strusshamn menighetsråd

Råd

Møtedato