Påskesang i Tveit kirke

Pressemelding – “Påskesang”-turné i Bergen og omegn

Det finnes et hav av julekonserter en kan velge å gå på. Julen er en spesiell høytid for mange. Men, evangeliet slutter ikke der.
Jesus kom til jorden for å dø – og gjennom hans død har vi fått liv! Vi synes dette er vel verdt å stoppe opp ved, og derfor inviteres du til «Påskesang» med divisi, GospelCompagniet, Marianne Juvik Sæbø og Magnhild Mo, 30. og 31. mars i Bergen (Betlehem) og på Askøy (Tveit kirke).

Arrangementet er ikke en konsert, men et fellesskap der vi kan komme sammen og synge til hverandre, og minne hverandre på at påsken inneholder mer enn Kvikk Lunsj og appelsiner. Det blir en variasjon av sanger fremført av sangere  og musikere, men også allsang der vi ønsker at alle kan delta. Repertoaret består av salmer, viser, gospel og instrumental.

Marianne Juvik Sæbø har sin utdanning fra Grieg Akademiet og Royal Academy of Music i London. Hennes repertoar spenner seg fra viser, folkemusikk, salmer og gospel til klassiske verk, musikaler og opera. Hun har samarbeidet med Terje Kleppe og GospelCompagniet ved mange anledninger.

GospelCompagniet er et prosjektkor som ble startet i 1993. De ledes av dirigent, pianist, låtskriver og arrangør Terje Kleppe, som også er musikklærer ved Kongshaug musikkgymnas. Koret består av 22 sangere fra Bergensområdet, og de samles når de skal ha konsert. De har gitt ut to CD-er; «Spirit Come» (1996) og trippel-CD «Salig Blanding» (2016).

I bandet har vi med oss Magnhild Mo på cello. Hun er tidligere divisor, og arbeider nå som kantor i Bekkefaret menighet, Stavanger. Magne Thormodsæter spiller kontrabass. Han er leder for Bergen Big Band og ansatt ved Griegakademiet i Bergen. På perkusjon har vi med oss Arne Skorpe Sjøen, som er lærer ved musikklinja på Bildøy bibelskole.

divisi ledes av Jostein Myklebust og har sin tilhørighet til Indremisjonsforbundet og Bildøy bibelskole. Koret består av 32 sangere i alderen 20-55 år, som kommer fra hele landet og samles fem ganger i året til øvings- og konserthelger. Divisi har over 350 konserter og 11 innspillinger bak seg, blant annet «Mot Betlehem» (2010) og «Du er» (2011).

Vi håper dette kan bli et årlig arrangement der vi kan samles om det viktige budskapet som påsken bærer med seg. «Tenk om vi kunne få et glimt av det han gjorde for meg!», sier Jostein Myklebust.

###
Turnèplan:
Fredag 29. mars kl 20.00: Sangstund på Bildøy Bibelskole (divisi sammen med Bildøy-elevene)
Lørdag 30. mars kl 18.00: “Påskesang”i Betlehem, Bergens Indremisjon (divisi, GospelCompagniet, Marianne Juvik Sæbø og band)
Søndag  31. mars kl 11.00: Gudstjeneste på Kleppe Bedehus, Askøy (divisi)
Søndag 31. mars kl 17.30: “Påskesang” i Tveit kirke på Askøy (divisi, GospelCompagniet, Marianne Juvik Sæbø og band)

Kontaktpersoner i divisi:

Dirigent Jostein Myklebust 90604443