Diakonene på Askøy

Kirken er på senteret: Du treffer oss på Kleppestø senter vs lekebutikken Ringo i 2. etg de fleste tirsdager mellom kl: 11 – 14 for en prat, en koppe kaffe og noe å bite i.

«KIRKEBENKEN» onsdager mellom kl. 11.00 og kl. 12.00 på Kleppestø senter, utenfor Meny. Her vil du treffe ansatte og tidligere ansatte i kirken på Askøy.

Håper å se deg!

Trenger du et medmenneske å snakke med?

Da kan du kontakte en av diakonene på Askøy. Vi har også frivillige som eventuelt kan besøke deg for mindre gjøremål og tjenester.

Diakonene har blant annet kompetanse på sorg- og sjelesorgsamtaler og har ansvar for kirkens omsorgstjeneste. Vi har begge to grunnutdanninger som sykepleiere med mange års erfaring fra flere felt, foruten våre diakoniutdanninger. Vi representerer Den norske kirke, men har ingen krav og tros- og livssyn for at vi skal snakke med deg.

Har du utfordringer i hverdagen som du trenger å dele, kan vi tilby å hjelpe deg på veien og forsøke å være en brobygger. Sammen kan vi prøve å oppnå en best mulig mestring av din hverdag. Vi har taushetsplikt. (Link til kontaktopplysninger)

Vi ønsker flere frivillige:

Diakonene organiserer mange frivillige, men vi ønsker flere.

Hva kunne du tenke deg å gjøre av FRIVILLIG ARBEID???

Vi vet at mer enn 60% av alle de som ønsker å jobbe frivillig, aldri blir spurt. Det hadde vært veldig kjekt om du kunne tenke deg å jobbe frivillig i en av menighetene på Askøy.

Her er en liten «smørbrødliste» – kanskje noe av dette frister for ditt talent?

• Organisere – delta ved Formiddagstreff
  • Matlaging
  • Besøke noen som er alene
  • Gå turer med noen som trenger følge
  • Kjøre noen til ulike arrangementer
  • Arbeide med konfirmanter på institusjonene på Askøy
  • Være «ringevikar» til ulike oppgaver på noen av våre mange arrangementer.Det er utarbeidet Diakoniplaner for alle menighetene på Askøy og her er det listet opp ca 30 ulike oppgaver som den enkelte kan bidra med noe på – så vi er overbevist om at det er en eller flere oppgaver hvor du som beboer på Askøy kan utfordre deg på.

Vi forplikter oss å følge deg opp og det er viktig å understreke at du kan selv velge:

• Hvor mye du vil jobbe som frivillig – 1 – 2 timer per uke – mer/mindre
  • Hvor lenge du ønsker å være med – 1 – 6 mnd mer/mindre

Hører vi fra deg?

I arbeidstiden er vi tilgjengelig for henvendelser:

Terje Stig Knudsen (diakon)

Tlf: 56 15 71 34 (kontor) og mobil: 93 40 12 41 eller

e-post: terje.stig.knudsen@kirken-askoy.no