Diakonene på Askøy

Aktiviteter på dagtid:

Kirken er på senteret: Du treffer oss på Kleppestø senter vs lekebutikken Ringo i 2. etg de fleste tirsdager mellom kl: 11 – 14 for en prat, en koppe kaffe og noe å bite i.

Babysang Ask:

En av diakonene starter opp babysang på Ask omsorgssenter i høst. Vi ønsker foreldre og babyer under 1 år velkommen til en sangstund i sammen med en gruppe beboere på omsorgssenteret. På tvers av generasjoner møtes vi en vanlig tirsdag formiddag der vi i felleskap kan glede oss over kjente og kjære melodier som skaper gjenkjenning og glede. Små barneansikter kan skape begeistring og gi et fint møte for både ung og gammel.

Håper å se deg!

Babysang- Ask omsorgs-senter

Høsten 2018 kl: 11:00

•  4. september
  • 18. september
  • 2. oktober
  • 16. oktober
  • 30. oktober
  • 20. november
  • 27.november (siste gang: Ask kirke)

Påmelding: lena.kristiansen@kirken-askoy.no

Formiddagstreff:

• Erdal kirke: 13. september, 18. oktober og 29. november kl. 12 – 14:15
    • Herdla kyrkjelydshus: 4. september, 23. oktober og 27. november kl: 11 – 13
    • Ask menighetshus – Fergebordet: Andre og siste onsdag i måneden kl: 12 – 14. Oppstartsdato kommer.
    • Strusshamn kirke: man kl. 11:30 – 13:30: 3.september, 1.oktober, 5.november og 3.desember.
    • Tveit kirke: mandager kl 11.00 – 13.00: 17.september, 15.oktober og 19.november.

Samtaler og Besøkstjeneste:

Trenger du et medmenneske å snakke med?

Da kan du kontakte en av diakonene på Askøy. Vi har også frivillige som eventuelt kan besøke deg for mindre gjøremål og tjenester.

Diakonene har blant annet kompetanse på sorg- og sjelesorgsamtaler og har ansvar for kirkens omsorgstjeneste. Vi har begge to grunnutdanninger som sykepleiere med mange års erfaring fra flere felt, foruten våre diakoniutdanninger. Vi representerer Den norske kirke, men har ingen krav og tros- og livssyn for at vi skal snakke med deg.

Har du utfordringer i hverdagen som du trenger å dele, kan vi tilby å hjelpe deg på veien og forsøke å være en brobygger. Sammen kan vi prøve å oppnå en best mulig mestring av din hverdag. Vi har taushetsplikt. (Link til kontaktopplysninger)

I høst tilbyr vi også sorggrupper ved tap av en av dine nære. Meld deg gjerne på!

Oppstart av samtalegrupper for hverdagsutfordringer i parforholdet  vil vi også starte opp i høst. Meld deg gjerne på!

Aktiviteter på kveldstid:

Sorggruppe med oppstart Høsten 2018

Se info under om påmelding!

Pargruppe med oppstart Høsten 2018

Se info under om påmelding!

Tilrettelagt gudstjeneste-tilbud for alle på Askøy – Sted: Erdal kirke

1. September: Tilrettelagt gudstjeneste
  2. November: Tilrettelagt gudstjeneste
  3. desember: Adventfest

(Mer info kommer senere)

Kirkens Servicetjeneste:

Kirkens Servicetjeneste er en servicetjeneste som er individuelt rettet mot deg som kanskje ikke lenger har førerkort – som bor i institusjon eller hjemme. Målet er å forbygge ensomhet – «mennesker trenger møte med andre mennesker». Den er praktisk rette og du kan benytte tjeneste dersom du trenger å handle – komme deg til lege – tannlege eller rett og slett ønsker en å snakke med. Du som benytter tjenesten betaler for bom og kilometer. Tjenesten er mye benyttet men ønsker flere som gjør bruk av den. Ta kontakt med diakon Terje Stig Knudsen.

Diakonikonfirmanter:

Et tilbud til flere av konfirmantene i 2019. Konfirmanter fra Tveit og Strusshamn fortsetter sitt tilbud som tidligere. Nytt av året er et tilsvarende tilbud også tilbys for konfirmanter på Ask (ved Ask omsorgssenter). Vi håper å utvide tilbudet til alle etter hvert. De eldre og konfirmantene gir tilbakemelding om en meningsfull møteplass der felleskap og kirkelig omsorg gledelig ble delt på tvers av generasjoner.

Så konfirmanter – meld deg gjerne på – sees våren 2019!

På bilde: vaffelsteking

Middag for alle

Tilbys i flere menigheter:

• Strusshamn kirke: hver 2. onsdag
  • Erdal kirke: 21. november kl: 16.30

Vi ønsker flere frivillige:

Diakonene organiserer mange frivillige, men vi ønsker flere.

Hva kunne du tenke deg å gjøre av FRIVILLIG ARBEID???

Vi vet at mer enn 60% av alle de som ønsker å jobbe frivillig, aldri blir spurt. Det hadde vært veldig kjekt om du kunne tenke deg å jobbe frivillig i en av menighetene på Askøy.

Her er en liten «smørbrødliste» – kanskje noe av dette frister for ditt talent?

• Organisere – delta ved Formiddagstreff
  • Matlaging
  • Besøke noen som er alene
  • Gå turer med noen som trenger følge
  • Kjøre noen til ulike arrangementer
  • Arbeide med konfirmanter på institusjonene på Askøy
  • Være «ringevikar» til ulike oppgaver på noen av våre mange arrangementer.Det er utarbeidet Diakoniplaner for alle menighetene på Askøy og her er det listet opp ca 30 ulike oppgaver som den enkelte kan bidra med noe på – så vi er overbevist om at det er en eller flere oppgaver hvor du som beboer på Askøy kan utfordre deg på.

Vi forplikter oss å følge deg opp og det er viktig å understreke at du kan selv velge:

• Hvor mye du vil jobbe som frivillig – 1 – 2 timer per uke – mer/mindre
  • Hvor lenge du ønsker å være med – 1 – 6 mnd mer/mindre

Hører vi fra deg?

I arbeidstiden er vi tilgjengelig for henvendelser:

Terje Stig Knudsen (diakon)

Tlf: 56 15 71 34 (kontor) og mobil: 93 40 12 41 eller

e-post: terje.stig.knudsen@kirken-askoy.no