Nye korprosjekter på Askøy!

Bli med på nye korprosjekter i Askøykirkene!
Denne høsten inviterer vi til to ulike, mindre omfattende korprosjekter.

De siste to årene har vi gjort 3 forskjellige korprosjekter med utgangspunkt i Askøykirkene (1 prosjekt i samarbeid med Fjell/Foldnes). Det har vært god oppslutning om prosjektene, og gode opplevelser og tilbakemeldinger fra konsertene. Dette gir frimodighet og energi til å fortsette å invitere til lignende prosjekter framover, og her kommer invitasjon til 2 mindre prosjekter – allerede i høst!

Prosjekt 1:
Egil Hovlands Allehelgensmesse
– fremført som fullstendig gudstjeneste i Herdla kirke, søndag 5. november 2017 kl 18.00

Hovlands Allehelgensmesse er en av «søylene» i nyere norsk kirkemusikk. Verket er skrevet for kor, 2 orgel, 6 messingblåsere, liturg og solister. Noen av salmene i gudstjenesten er skrevet spesielt for Allehelgensmessen, bl.a. den kjente «Hen over jord et pilgrimstog så stille skrider frem.» Stemningen og opplevelsen av denne gudstjenesten i Herdla kirke på kveldstid kommer til å bli enestående!  Selv om dette er et storslått og gripende verk musikalsk sett, er det relativt enkelt for koret. Mange har også sunget hele eller deler av messen tidligere. Jeg tenker derfor at det holder med 2 ordinære korprøver i forkant, pluss en lengre kor/generalprøve i Herdla kirke før selve gudstjenesten den 5.11.

Øvingstider Allehelgensmesse:

Onsdag 25. oktober kl 19.30-21.00 (Strusshamn kirke)

Onsdag 1. november kl 19.30-21.00 (Strusshamn kirke)

Søndag 5. november fra kl 14.00 (kan bli endret) – fremføring/gudstjeneste kl 18.00 (Herdla kirke)

Prosjekt 2:
Julekonsert i Strusshamn kirke, søndag 17. desember kl 19.00

Julekonserten i Strusshamn kirke er en lang og stolt tradisjon, og i år markeres det 25 års jubileum for denne konserten. Medvirkende er (som vanlig) Strusshamn Musikkforening (janitsjarkorps), Mannskoret Ljom, Sangsemblet (sangelever fra kulturskolen) og årets utvalgte solister. Solister i år er Marianne Juvik Sæbø og Maria Kadovic, harpe.
Til denne konserten ønsker vi å samle et STORT prosjektkor som kan delta med 2-3 flotte korsanger!  I tillegg til egne sanger blir koret med på 1-2 fellesnummer.
De egne sangene for prosjektkoret blir:
– «Julehymne» (Domine Deus) av Amund Enger – med sopran solo og harpe i tillegg til koret!
– «Joy to the world» i John Rutters flotte arrangement – med fullt tonefølge av Strusshamn musikkforening!

Fellesnummer blir bl.a. «Glory to God» fra Händels «Messias»

Øvingstider «Juleprosjektkoret»:

Onsdag 15. + 22. + 29. november kl 19.30-21.00 (Strusshamn kirke)

+ Fellesøvinger 27.11. + 5. 12 + 14.12 (tidspunkt kommer senere).

_____

Håper vi igjen kan samle et stort, flott kor til disse prosjektene. Ikke minst til julekonserten ville det vært flott om vi fylte kortrappene!
Sett av datoene og MELD DEG PÅ til hermund.rebnord@kirken-askoy.no Du kan melde deg på ett av prosjektene eller begge, alt etter hva som passer for deg!

Det er veldig viktig at vi får påmelding fra deg som har tenkt å være med, så vi kan vite at vi er mange nok til å sette i gang prosjektene.

Påmelding innen fredag 6. oktober! (Etteranmelding er mulig, men vi trenger å vite til 6.10. at mange nok er påmeldt for å kunne sette i gang.)

Du vil få noter og gode lydfiler til hjelp i innøvingen. Det er ingen deltakeravgift på prosjektene denne gangen.

_____

For å få et inntrykk av musikken kan du søke på nett/YouTube eller gå inn på disse lenkene (Spotify):

Allehelgensmessen

Julehymne (Solistversjon)